cirkelzaagbladen


Emco cirkelzaagbladen

Overzicht van cirkelzaagbladen passend in machines van het merk Emco
modelnummer afmeting
Emcostar
200 x 15 mm
Rex2000
250 x 20 mm
Super1011
250 x 20 mm
Universal
200 x 15 mm
KS80
250 x 30 mm
     ZAAGBLADEN & GADGETS

Het was in de beginjaren zestig dat het merk EMCO voor houtbewerking werd gelanceerd. Emco was al bekend van een klein metaaldraaibankje dat wereldwijd werd verkocht en zeer populair was in de wereld van modelbouwers. Het ging om de Emco Unimat, een mini metaal draaibankje met slechts enkele tientallen centimeters tussen de centers. Emil Maier was een ingenieur en tevens directeur van zijn eigen bedrijf Emil Maier & co dat aanvankelijk alleen fijnmechanische producten maakte voor onder andere de auto-industrie. Voor gebruik in zijn eigen bedrijf bouwden twee van zijn werknemers (ook ingenieurs) een werkplaatsmachine die kon lintzagen en cirkelzagen. De combinatiemachine was hiermee geboren.

Emil Maier zag dat er vraag moest zijn naar een dergelijke combi-machine en gaf zijn ingenieurs opdracht om de machine door te ontwikkelen voor verkoop en dan met meerdere mogelijkheden. Dat lukt en er werd een zes in 1 machine op de markt gebracht. De machine was een cirkelzaag, lintzaag, figuurzaag, bandschuurmachine, schuurschijf, houtdraaibank en langgatboor ineen.

Deze Emcostar werd in Nederland in de handel gebracht door groothandel Warmond Gereedschappen. In 1964 moest je voor de Emcostar bij de locale gereedschappenwinkel 955 gulden neertellen ofwel 434 euro. Ook werd er een vlak- en van diktebank ontwikkeld, de EmcoRex die in 1980 het bedrag van 1930,00 gulden moest opbrengen. De prijs van de Emcostar steeg in de jaren tot 3155,00 gulden (1982) en dat betekende een keerpunt. De machines werden te duur t.o.v. de steeds voordeliger losse alternatieven. De productie werd gestopt, tot spijt van de vele tevreden gebruikers want de kwaliteit was top!

Tegenwoordig is Emco nog uitsluitend bezig met machines voor de metaalbewerking waarbij je moet denken aan metaal draaibanken en metaal freesmachines.

emco circular saw blades

EMCO GmbH
Salzburger Straße 80
5400 Hallein
Österreich

website: www.emco-world.com

emco combi machine
emcostar

Tip!
Plaats zo mogelijk altijd een cirkelzaagblad met de juiste diameter en asgat in je cirkelzaagmachine. Een iets kleiner zaagblad is meestal geen probleem maar overdrijf het niet. Bij een te klein zaagblad komt het toerental niet overeen en een te klein zaagblad bevat waarschijnlijk minder zaagtanden op de totale omtrek van het blad met een minder mooi zaagresultaat en een versnelde slijtage tot gevolg. Afwijkende asgaten zijn gemakkelijk te vullen met cirkelzaag opvulringen.

Tegenwoordig worden in hout vrijwel uitsluiten widia (of hardmetaal) zaagbladen gebruikt, in de metaal komen zaagbladen voor in HSS staal.Overzicht zaagbladen per merk


uw bedrijf gratis vermeld op machineinfoCopyright © 2013 -
SuRish int. - all rights reserved

test
metatags.org
links