cirkelzaagbladen


Ulmia cirkelzaagbladen

Overzicht van cirkelzaagbladen passend in machines van het merk Ulmia
modelnummer afmeting
1409B
160 x 20 mm
1706, 1708
200 x 16 mm
1710S, 1710R
250 x 15,8 mm
combination machines
300 x 25,4 mm
ZAAGBLADEN & GADGETS

Ulmia is een duitse onderneming, een fabrikant van gereedschappen die een beetje vergelijkbaar is met ons oude nederlandse merk Nooitgedacht. Er worden werkbanken, houten handschaven (ja, nog steeds) en andere handgereedschappen geproduceerd. Een bij vele bekend stuk gereedschap is de afkortzaag (niet elektrisch maar op handkracht) waarmee je loepzuiver in verstek kunt zagen. Hij kost dan ook wat meer dan de goedkope bouwmarkt-rommel.
Elektrische gereedschappen als cirkelzaagtafels, combinatiemachines, afkortzaagmachines en stationaire freesmachines worden echter allang niet meer gemaakt.

ulmia woodworking machines

Ulmia

website: www.ulmia.de

ulmia-1710

Tip!
Plaats zo mogelijk altijd een cirkelzaagblad met de juiste diameter en asgat. Een iets kleiner zaagblad is meestal geen probleem maar overdrijf het niet. Bij een te klein zaagblad komt het toerental niet overeen en een te klein zaagblad bevat waarschijnlijk minder zaagtanden op de totale omtrek van het blad met een minder mooi zaagresultaat en een versnelde slijtage tot gevolg. Afwijkende asgaten zijn gemakkelijk te vullen met cirkelzaag opvulringen.

Tegenwoordig worden in hout vrijwel uitsluiten widia (of hardmetaal) zaagbladen gebruikt, in de metaal komen zaagbladen voor in HSS staal.Overzicht zaagbladen per merk


uw bedrijf gratis vermeld op machineinfoCopyright © 2013 -
SuRish int. - all rights reserved

test
metatags.org
links