compressoren

Compressoren

Compressoren
De meeste luchtcompressoren zijn uitgevoerd met een heen en weer bewegende zuiger, de zuigercompressor.

Er zijn ook types met een roterende vin, de centrifugaalcompressor, welke veel voor gassen wordt gebruikt. Dit type compressor komt vaak voor in zeer grote toepassingen, onder andere in de gasindustrie.

Er zijn ook compressoren met een roterende schroef. Een schroefcompressor staat bekend om zijn betrouwbaarheid en lage geluidsniveau.

Een ander type is de membraancompressor. Zijn werking is identiek aan de compressor in een koelkast, die je (als je koelkast aan vervanging toe is), uitstekend kunt ombouwen naar fietsbandenpomp of airbrushcompressor.


bouwcompressor
Bouwcompressoren in verschillende uitvoeringen
Compressorolie - tackerolie
Dan is er nog de keuze uit een compressor met oliesmering of in een olievrije uitvoering. Die laatste is in technisch opzicht iets complexer dus ook duurder. Bovendien maakt hij meer lawaai. En hoewel een olievrije compressor een betere kwaliteit lucht levert gaat hij minder lang mee dan de oliegesmeerde compressoren.

Om 'schone' lucht te laten leveren, zonder condensvocht en olie, kan de compressor worden voorzien van een olie - waterafscheider.

Vervolgens kan de compressor worden voorzien van een olievernevelaar, voorzien van tackerolie voor het smeren van aangekoppelde tackers en ander luchtgereedschap. In principe is het beter om de lucht uit de compressor 'olievrij' te houden, zodat er ook luchtgereedschap aangekoppeld kan worden dat niet gesmeerd mag worden. Een olievernevelaar gemonteerd op het aan te koppelen luchtgereedschap is de beste optie.

waterafscheider-olievernevelaar
Waterafscheider-olievernevelaar voor montage op compressor

Overzicht van fabrikanten - importeurs van compressoren.

TOOLS & GADGETS

compair-c30-04
Compair compressor-aanhanger type: C30-04
industries


uw bedrijf gratis vermeld op machineinfoCopyright © 2013 -
SuRish int. - all rights reserved

test
metatags.org
links