heftrucks

Heftrucks

Heftrucks, diverse uitvoeringen
Zo heb je de voorlader, de stapelaar, de hoogbouwtruck, de zijlader, de vierwegheftruck, de terreinheftruck, de verreiker, de pallettruck en de orderverzameltruck. Behalve heftruck zijn ook de benamingen vorklift en vorkheftruck in gebruik.

Het sturende wiel - of de sturende wielen - zijn altijd aan de achterzijde. Aan de voorzijde bevinden zich twee of meer wielen, afhankelijk voor welk tilgewicht de heftruck is ontworpen.

De chauffeur van een heftruck wordt middels een kooi beschermd tegen vallende last, als het een keer mis zou gaan.


heftrucks-linde
Linde forklifts

Overzicht van fabrikanten - importeurs van voorladers, stapelaars, hoogbouwtrucks, zijladers, vierwegheftrucks, terreinheftrucks, verreikers, pallettruck en orderverzameltrucks.


TOOLS & GADGETS

heftruck-navigatiesysteem
Heftruck voor smalle gangen met navigatiesysteem

Voor binnengebruik worden in de regel heftrucks met elektrisch aandrijving gebruikt, vooral in magazijnen is deze zeer geschikt. De uitvoering met dieselmotor of in LPG-uitvoering zijn meer voor buiten geschikt, hoewel de door LPG aangedreven heftrucks ook binnen in bedrijfshallen mogen worden gebruikt.

Heftrucks worden grotendeels gebruikt voor het verplaatsen van goederen op pallets. Voor laden en lossen bestaan er vorkheftrucks die tot 10 ton kunnen tillen. Met zo een groot hefvermogen is ook een groot eigen gewicht van wel 18 ton noodzakelijk. Dat dient als contragewicht voor de te dragen last. Bij de oudere elektrische heftrucks dient de accu als contragewicht.

De vork (de lepels) van de heftruck is in breedte verstelbaar om pallets in de breedte of in de lengte te kunnen optillen. Ook zijn er langere lepels leverbaar dan de standaard uitvoering.

De kooiconstructie dient om de chauffeur te beschermen bij omvallen of wanneer er lading valt. Sommige heftrucks zijn uitgerust met veiligheidsgordels. Tegenwoordig is het voor de bestuurders verplicht om een rijbewijs heftruck in bezit te hebben.

industries


uw bedrijf gratis vermeld op machineinfoCopyright © 2013 -
SuRish int. - all rights reserved

test
metatags.org
links