kranen-skyline

Bouwkranen

Bouwkranen
Bouwkranen bestaan in een enorme verscheidenheid aan uitvoeringen, elk type afgestemd op specifiek gebruik. De afmetingen van een bouwkraan varieert van de kleinste armkraantjes die in werkplaatsen worden gebruikt, tot de hoogste torenkranen die gebruikt worden bij de bouw van hoge gebouwen en torens. Overigens worden ook mini-kranen ingezet bij het bouwen van hoge gebouwen want deze passen dan weer in krappe ruimtes in deze constructies.

Drijvende kranen
Een aparte groep zijn de drijvende kranen, die gebruikt worden om vanaf het water hijswerkzaamheden te kunnen verrichten. Denk aan de offshore-industrie, het bouwen van booreilanden en plaatsen van windmolens. Maar ook aan het plaatsen van brugconstructies en het liften van gezonken schepen.

blokkenstelkraan-warry-400
Warry 400 blokkenstelkraan
liebherr-mobiele-kraan
Liebherr mobiele kraan - afbeelding: Liebherr

TOOLS & GADGETS

Torenkranen
Wikipedia zegt over torenkranen het volgende:
Torenkranen zijn een moderne vorm van een balanskraan met dezelfde basisonderdelen. Ze geven vaak de beste combinatie van hoogte en hefvermogen, ze worden vaak gebruikt bij de bouw van hoge constructies.
Op de basis van de kraan is de mast bevestigd. Bovenop de mast is de zwenkeenheid bevestigd waardoor de kraan kan draaien. Hierboven bevind zich de cabine van de machinist en daarboven de lange horizontale werkarm, de giek en de kortere contragiek die zorgt voor het contragewicht.

kraanmachinist

industries


uw bedrijf gratis vermeld op machineinfoCopyright © 2013 -
SuRish int. - all rights reserved

test
metatags.org
links