Bouwpompen

Overzicht van fabrikanten - importeurs van waterpompen voor bouw en infra.

waterpompen

dompelpomp-simer-4
Dompelpomp Simer-4

bba-pumps
bba-pumps

Bouwpompen

Er zijn verschillende soorten pompen, zelfaanzuigend of niet-zelfaanzuigend en voor schoon water of vuil water. Ze hebben alle tot doel om water te verpompen en iedere soort waterpomp heeft daarbij zijn eigen toepassing.

Centrifugaalpomp
Zo zijn er radiaalstroompompen, ook wel centrifugaalpomp genoemd. Dit soort pompen bouwt druk op en heeft in het algemeen een relatief hoge aanzuighoogte en een hoge opvoerhoogte. Centrifugaalpompen worden ook ingezet als er grote hoeveelheden water moeten worden verplaatst. Sommige bedrijven zijn hierin trouwens gespecialiseerd zoals het Nederlandse bedrijf van Heck. Die pompen bij wijze van spreken in no time het IJsselmeer leeg.
Een aparte tak zijn de zogenaamde spuitpompen. Dit zijn centrifugaalpompen die een extra hoge druk opbouwen. Met een erop aangesloten spuitlans is een dichtgeslipte afvoer te ontstoppen, op de waddenzee worden deze pompen ingezet als gereedschap om staken in de zeebodem te spuiten om daarmee de vaargeul aan te geven.

Dompelpomp
Een heel ander type is de dompelpomp, ook klokpomp genoemd. Deze pomp is uitstekend geschikt om volgelopen ruimtes als kelders leeg te pompen. Ook zie je ze op bouwwerken vaak onder in de bouwput. Vaak zijn deze pompen voorzien van een vlotterschakelaar. Een klokpompen bouwt niet echt druk op zoals de centrifugaalpomp dat wel doet. Ze zijn puur en alleen gemaakt om water te verplaatsen.
Een heel aparte dompelpomp is de bronpomp. Dit is een klokpomp met geringe diameter die in een geboord gat op grotere diepte het grondwater oppompt.

bronneringspomp-PT150
Elektrisch aangedreven bronneringspomp PT150 van Distrimex

Bronneringspomp
Bronneringspompen zijn zelfaanzuigende verdringingspompen en geschikt voor verticale en horizontale bemaling. Ze kunnen zonder probleem een mix van water en lucht verpompen of zelfs droogdraaien. Je ziet ze regelmatig staan waar in de grond wordt gewerkt en bronbemaling noodzakelijk is. Bronneringspompen worden ook wel zuigerpompen genoemd en kunnen zijn voorzien van een dieselmotor of elektrisch aangedreven. Een bronneringspomp moet niet worden verward met een bronpomp (zie dompelpompen)

In de infra-sector en de bouw worden hoofdzakelijk vuilwaterpompen gebruikt.industries

lees meer onder de advertentie
uw bedrijf gratis vermeld op machineinfoCopyright © 2013 -
SuRish int. - all rights reserved


metatags.org
links