Grondboor-materieel

Overzicht van fabrikanten - importeurs van boormaterieel voor grondboringen en waterboringen.

LilTrackNBG_blue231
bronboring boorinstallatieforwardrill-RX-33x120
gestuurd horizontaal boren met Forwardrill

Materieel voor grondboringen

In principe zijn er twee verschillende soorten grondboringen. Ten eerste is er die van recht naar beneden, het verticale boren. Deze methode is onder andere in gebruik voor het boren van waterbronnen. Behalve voor bronboringen gebruikt ook de mijnbouw deze methode, hoewel voor de winning van zout, olie en gas ook gestuurd wordt geboord langs verticale en horizontale weg. Zo kan vanaf 1 boorlocatie gericht geboord worden naar verschillende bestemmingen.

Horizontaal gestuurd boren is van groot belang voor de leidingbouw. Met de computergestuurde boorinstallaties kunnen met grote precisie grote afstanden overbrugt. Zo worden met grote nauwkeurigheid hoogspanningskabels en gasleidingen onder snelwegen, kanalen en rivieren door geboord. Het geboorde gat wordt tijdens het boren door de boorkop gevuld met bentoniet, een vloeibare klei, dat het boorgat tegen instorten beschermd. Nadat het boorgat is voltooid wordt de aan te brengen leiding door het boorgat getrokken, waarbij het bentoniet tevens als smeermiddel zijn werk doet.

Horizontaal-gestuurde-boring
afbeelding: waterbedrijfgroningen.nl

Horizontaal gestuurde boring
Bij horizontaal gestuurd boren wordt eerst een gat geboord. Op de bestemming aangekomen wordt een opruimer op de boorstang bevestigd en gaat de boorstang in omgekeerde richting terug naar de boorinstallatie. De opruimer brengt het boorgat op de juiste diameter, het ingebrachte bentoniet (vloeibare klei) voorkomt dat de geboorde tunnelwand instort en dient tevens als smeermiddel voor de kabel of leiding die gelijk met de opruimer door het boorgat wordt getrokken.industries

lees meer onder de advertentie
uw bedrijf gratis vermeld op machineinfoCopyright © 2013 -
SuRish int. - all rights reserved


metatags.org
links