stroomaggregaten

Stroomgeneratoren

Stroomgeneratoren
Een stroomgenerator voor gebruik in de bouw en industrie, ook wel generator of aggregaat genoemd wordt gewoonlijk aangedreven door een verbrandingsmotor. Er zijn kleine benzine-generatoren met een opbrengst vanaf 1000 Watt. De grotere aggregaten - vanaf ongeveer 8 kVa - zijn in diesel uitvoering. Op grote bouwwerken kun je stroomaggregaten met een vermogen van 250 kVa tegenkomen.

Tegenwoordig wordt bij steeds meer diesel-generatoren aandacht besteed aan een goede geluids-isolatie. Generatoren worden onder andere geleverd in super geluidsstil en ultra geluidsstil. Die laatste hoor je zelfs amper als je er maar enkele meters vanaf staat.

atlas-copco-20kva-aggregaat
Atlas Copco 20kva mobiel aggregaat

Voor wie een generator aan wil schaffen is het goed om op te letten waarvoor de generator is bedoeld. Er zijn goedkope generatoren in de handel die uitstekend geschikt kunnen zijn als tijdelijke reserve-generator maar ongeschikt zijn om veel uren te draaien. Een stroomgenerator welke voor constant gebruik geschikt is kost een paar centen maar dan heb je ook wat.

Een goed aggregaat geeft een constante stabiele spanning af doordat deze electronisch is geregeld. Zorg voor een goede verhouding tussen het vermogen dat het aggregaat kan afgeven en de belasting die je er op aan wil sluiten. Stel je voor dat een dieselaggregaat van 50kVa constant zou worden belast met uitsluitend 100 Watt aan vermogen dan zal het motorgedeelte vervuilen door afgezet roet met het risico op motorstoring als gevolg. Iedere motor moet van tijd tot tijd eens goed op toeren draaien, zo brand hij schoon.


Overzicht van fabrikanten - importeurs van stroomgeneratoren.

AGGREGATEN

stroomgeneratoren
kubota-eps73de-super-geluidsgedempte-7kva-stroomaggregaat
Kubota EPS73 Super Geluid Gedempt


industries


uw bedrijf gratis vermeld op machineinfoCopyright © 2013 -
SuRish int. - all rights reserved

test
metatags.org
links